Sportmassage

Sport voor een betere conditie, een beter figuur, een paar pondjes afvallen of gewoon om gezond en in balans te blijven, je lekkerder te voelen.

Het is van belang dat ons lichaam in beweging blijft en soepel functioneert zonder pijn en klachten. Soms gaat het niet zoals we willen en hebben we zelfs last van het bewegen. En dat terwijl bewegen zo belangrijk is om lekker te kunnen leven.

De massages bij het sporten kunnen onderdeel zijn van een warming-up ter voorkoming van blessures en voor betere sportprestatie. Tijdens of na een sport inspanning kunnen massages zorgen voor een snelle afvoeren van de afvalstoffen en vocht. Dit zorgt weer voor een sneller herstel van de spieren zodat de sporter zonder blessures weer snel actief kan worden. Voorkomen is beter dan genezen.

De sportmasseur is er niet alleen voor fanatieke sporters. De sportmasseur is er ook voor beginnende sporters en zelfs voor mensen die niet sporten en kan een sportmasseur hierin wat betekenen.

  • Massages ter ondersteuning van een afval programma om overbelasting te voorkomen.
  • Onderzoek naar lichaamshouding en beweging, functie testen.
  • Advies hoe om te gaan met blessures, voeding, sportkleding en schoeisel.
  • Hulp bij trainingsopbouw, herstel training en oefeningen.
  • Ontspanning van lichaam en geest.
  • Aanleggen van tapes of bandages ter ondersteuning voor zwakke of herstellende spieren.
  • Het geven van eerste hulp bij sport ongelukken, EHBSO.

Voorwaarde voor het geven van de constructies door de sportmasseur is dat de diagnose van de blessure door een deskundige (huisarts, specialist) moet zijn gesteld. Mogelijk daarbij is, dat de sporter op advies van een arts is behandeld door (para)medici b.v. een fysiotherapeut. Indien u onder behandeling bent van een arts, specialist of medicatie gebruikt overleg met hen of massages ook mogelijk is voor u.

Voor de niet sporters, denk eens aan rug-, nek- en/of schouder klachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massage behandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om u één keer in de twee weken te laten masseren. En afgezien van het nuttige effect is een massage ook gewoon lekker.
 

Gediplomeerd sportmasseur NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage), https://www.ngsmassage.nl/wat-doet-het-ngs

 

 

TARIEVEN

Intake € 15,00
Massage 30 minuten € 32.50
Massage 40 minuten € 42,50
Massage 50 minuten € 47,40

* Alle bedragen inclusief BTW.

Sportmassage bij evenementen in overleg.